Voeding? Omslag nodig!

Dat de opwarming van de aarde een feit is, durft haast niemand meer in twijfel te trekken. Dat de mens daarvan aan de basis ligt, ook niet. Gelukkig zijn we ook deel van de oplossing!
Eén van de domeinen waarin een omslag nodig is, is voeding. Grootschalige, intensieve landbouw, overmatige vleesproductie en onnodig voedseltransport brengen de aarde onherroepelijke schade toe, waardoor de voedselzekerheid en de kwaliteit van ons voedsel in het gedrang komt.

Daarom willen steeds meer mensen weten wat er precies op hun bord ligt, waar het vandaan komt en of de producent er een eerlijke prijs voor krijgt. Bovendien willen ze meer gezonde, lokale en ecologische producten.

Ook bij organisaties en bedrijven

Als organisatie kan je hierin ook je verantwoordelijkheid opnemen en werknemers stimuleren om de juiste duurzame keuzes te maken. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt altijd
belangrijker en biedt talrijke voordelen op gebied van profit, people en planet: je ondersteunt de transitie naar een meer duurzame samenleving; werknemers identificeren zich meer met de bedrijfswaarden wat resulteert in meer tevreden, geëngageerde en productieve werknemers; beter behoud van personeel en het vlotter aantrekken van het juiste nieuwe talent.

Translab K en Voedselteams vzw slaan de handen in elkaar om Kempense bedrijven en organisaties te ondersteunen in het nemen van duurzame voedselkeuzes. We ontwikkelden dit boekje op basis van tien concrete en haalbare acties. Van het promoten en drinken van kraantjeswater tot lokale hapjes op bedrijfsfeestjes…

Er is veel mogelijk.

Bovendien lijstten we per actie op welke producenten of organisaties uit jouw buurt je verder kunnen helpen.
Je kiest met je bedrijf zélf waar je goesting in hebt. Zo bouw je stap voor stap mee aan een duurzame Kempen. Veel succes!